FAB 'ın BEŞİNCİ HAREKETLİLİĞİ ' ROMANYA'

Oyun bitti! Zorbayı yakala!

Erasmus FAB projemizin 5. Hareketliliği Romanya’nın Bükreş kentinde gerçekleşti.

"Petrarca Padre Pio" Ortaokulu’nun ev sahipliği yaptığı hareketliliğe Okul Müdürümüz Olcay BULUT, İngilizce Öğretmenlerimiz Elife Selda BAHAR ve Serap ALTUN ŞENSOY, öğrencilerimiz Oytun, Doruk Ulaş, Umut Onur, Elif Ayla ve Ali Rüzgar katıldılar ve Romanya kültürü ve tarihinin keşfine adanmış bir haftayı deneyimleme fırsatı buldular.

İtalya, İspanya, Türkiye ve Kuzey Makedonya'daki ortak okullardan gelen ve Romanya’daki tüm Erasmus öğrencileri, “Zorbayı Yakala.  Oyun bitti" skecini hep birlikte sundular. İtalya'daki hareketlilik sırasında öğrencilerin çizimler eşliğinde İngilizce bir öykü anlatımı yaptıkları, Türkiye'deki hareketlilikte öyküye dayalı bir senaryo oluşturdukları tiyatro oyununu mükemmel performansları ile sunan öğrenciler büyük alkış ve beğeni topladı. Öğrenciler bu tiyatro oyunu ile işbirliğinin, dostluğun ve birbirlerine saygının önemini ortaya çıkarmanın yanısıra sanatsal ve dilsel yeterliliklerini de gösterdiler.

Katılımcılar hafta boyunca bölgeyi ve 20. yüzyılın başında inşa edilen saray ve binalarının mimarisi nedeniyle "Balkanların Paris'i" olarak bilinen güzel Bükreş şehrini tanımaya çalıştılar. Romanya Kralı I. Charles'ın mükemmel Alman Neo-Rönesans tarzındaki yazlık evi Peleş Kalesi'ni ve Transilvanya'nın en ünlü cazibe merkezlerinden biri olan Transilvanya/Bran'daki ünlü Dracula Kalesi'ni ziyaret ettiler.

İlk gün selamlaşma ve karşılama ritüeli olarak bize ikram edilen "ekmek ve tuz" çok beğenildi.  Uluslararası gece için ailelerin hazırladığı başka lezzetler de vardı. Gulaş, mamaliga, ciorba de fasole cu afumatura, sarmale, mititei ve papanasinin yanı sıra peynirlerin de tadına bakıldı.  Parti, Bükreş'te kar amacı gütmeyen bir koro derneği olan SOUND choir tarafından seslendirilen popüler şarkılarla renklendi.

Son gün akranlarından ayrılmak zorunda kalan çocukların üzerine bir hüzün perdesi düştü ama biliyoruz ki bu çocuklar için veda değil, güzel arkadaşlıkların başlangıcı olacak…

10-10-202310-10-202310-10-202310-10-202310-10-202310-10-202310-10-202310-10-202310-10-2023

Yayın: 10.10.2023 - Güncelleme: 10.10.2023 11:26 - Görüntülenme: 89