T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Cudibey Ortaokulu

SQUARE EYED STUDENTS MACARİSTAN´DA

 

 

Okulumuzda yürütülmekte olan iki Erasmus + projesinin ilki Square Eyed Students yani kare gözlü öğrencilerdir. Bu proje çocuklardaki teknoloji bağımlılığına dikkat çekmekte ve çocuklarımızın teknolojiyi nasıl faydalı bir şekilde kullanabileceklerini öğrenmelerini hedeflemektedir.Aynı zamanda çocuklarımızın boş zamanlarını telefon,tablet,bilgisayar ya da telefon olmadan nasıl değerlendirebileceklerini göstermeyi hedeflemektedir.

Bu kapsamda son öğrenci hareketliliğimizi Macaristan´ın Csongrad kentinde gerçekleştirdik.Okulumuzdan iki öğretmen ve dört öğrenci ile katıldığımız hareketlilikte okul içi ve dışında bir çok atölye çalışması ve etkinlikler yaptık.Bu etkinliklerde öğrencilerimize teknolojiyi kullanmadan da hayattan zevk alabileceklerini,yapabilecekleri bir çok sportif ,sosyal ve kültürel aktiviteler olduğunu göstermeye çalıştık.Aynı zamanda teknolojiyi verimli bir şekilde nasıl kullanabileceklerini de anlatmaya çalıştık.

Öğrencileimiz,hayatları boyunca unutamayacakları deneyimler kazandı.Avrupanın farklı ülkelerinden öğrencilerle tanışıp arkadaşlık kurdular,İngilizcelerini geliştirdiler,farklı kültürler tanıdılar ve kendilerine güvenleri arttı.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.05.2019 - Güncelleme: 29.04.2022 11:04 - Görüntülenme: 592
  Beğen | 0  kişi beğendi