içeriğim

Nis

Okulumuz Erasmus projesi BEE (Becoming European Ecocitizens)nin ikinci hareketliliğine öğrencilerimiz,İngilizce öğretmenlerimiz Tuğba ve Elife eşliğinde Macaristan'ın Csongrad kentinde 20-26 Mart tarihleri arasında katılmışlardır.

Proje kapsamında öğrenciler ve öğretmenler merkez binasında bir çok eğitici ve öğretici etkinliklere katılmışlardır.Bu etkinlikler arasında meditasyon workshopu,doğal cilt bakım ürünleri workshopu,geri dönüşüm workshopu,arıcılık workshopu gibi bir çok workshopa katılarak bunları deneyimle fırsatı bulmuşlardır.Projeye ev sahipliği yapan okulda fen deneyleri yaparak ve okul bahçesinde ice-breaking oyunları oynayarak öğrenciler ve öğretmenler birbirleri ile kaynaşma fırsatı bulmuşlardır.

Macaristan'ın Szarvas ve Szeged şehirlerine otobüs ile gezi düzenlenmiş, Szarvas şehrinde botanik bahçede ve nehir kenarında doğa yürüyüşü yapılmıştır.Macaristan sınırları içerisinde bulunan tarihi binaların minyatürlerinin sergilendiği yer ,Szeged şehrinde ise organik tarım yapılan ve dünyanın çoğu yerinde tesisleri bulunan (Türkiye'de 2 tane) şirkete gidilmiş, önce organik tarım ve şirketleri ile ilgili bilgilendirmeden sonra tesisleri gezilmiştir.

Daha sonra hayvanat bahçesine bir gezi düzenlenmiş,öğrenciler ve öğretmenler zürafaları besleme fırsatı bulmuş ve proje kapsamında bir tane zürafaya bir yıllığına evlat edildiği bilgisi ve sertifikası verilmiştir.

Proje kapsamında tüm ülkeler(Türkiye,Macaristan,Polonya,Portekiz,İspanya ve İtalya)kendi ülkelerini,kültürlerini tanıtmak için geleneksel gecede buluşmuştur.

Her ülke kendisine ayrılan masada kendi yiyeceklerini,kıyafetlerini,gelenek ve göreneklerini sergilemiştir. Türkiye olarak,önce kolonya  ve ardından lokum ile Türk kahvesi ikram edilmiştir..Türk kahvesini herkes çok beğenmiş ,kolonya kültürümüzü çok güzel bulmuşlardır.

Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz çok güzel deneyimler yaşayarak geri dönmüşlerdir

Ekm

Cudibey Ortaokulu öğrencileri Becoming European Ecocitizens (BEE) projesi kapsamında KTÜ Orman Fakültesine gitti.KTÜ Orman Fakültesi öğretim üyesi,TEMA vakfı Trabzon il temsilcisi Prof.Dr Zafer Yücesan öğrencilerimize orman,orman yangınları ve doğa ile ilgili bilgiler verdi.Dr Alptuğ Sarı ise Yaban Hayat Müzesinde bizlere Trabzon'daki vahşi hayvanlar ile ilgili  bilgiler verdi.Hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Nis

Cudibey Ortaokulu öğrencileri KA229 Becoming European Ecocitizens (BEE) Avrupalı Çevreci Olma adlı Erasmus+ proje etkinlikleri kapsamında okulumuzda ağaç diktiler.Projede yer alan 20 öğrenci ,proje koordinatörü Serap Altun Şensoy liderliğinde 2 mandalina,2 limon,1 elma,1 kiraz ve 1 tane de kumkat ağacı sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek dikildi.

Nis

Cudibey Ortaokulu öğrencileri KA229 Becoming European Ecocitizens (BEE) Avrupalı Çevreci Olma adlı Erasmus+ projesi kapsamında Orman Haftasını etkinliklerle kutladı. İlk etkinliğimiz,  projede yer alan 20 öğrenci ,proje koordinatörü Serap Altun Şensoy liderliğinde 2 mandalina,2 limon,1 elma,1 kiraz ve 1 tane de kumkat ağacını sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek okul bahçesine  dikmek  oldu.

İkinci etkinliğimiz ise, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü'nce, Trabzon ili Ortahisar ilçesi Cudibey Ortaokulundaki  Çevre Kulübü öğrencilerine  fidan ve tohum seti dağıtılması oldu. Etkinlik kapsamında ayrıca öğrenciler, yaptıkları çevre konulu çalışmalarını sergilediler.

Cudibey Ortaokulu Müdürü Olcay Bulut ,Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz'a, beraberinde Orman İşletme Müdürü Savaş Ayvaz'a  ve TEMA Vakfı yetkililerine, projeye katkılarından ötürü teşekkür etti